linkedin2 twitter facebook instagram check arrow-left arrow-right arrow-left-2 arrow-right-2 play share search download envelope

"Op onze OK kom je diverse en complexe operaties tegen."

De operatieassistent

Als operatieassistent zorg je ervoor dat een operatie goed verloopt. Je zorgt dat alle benodigdheden aanwezig zijn en bewaakt de steriliteit. Je checkt of de apparatuur gebruiksklaar is en zorgt dat de patiëntengegevens compleet zijn. Op het juiste moment geef jij de chirurg de benodigde instrumenten aan en bedien je de apparatuur. Je controleert het bloedverlies, je kent de stappen tijdens een operatie en je denkt altijd één stap vooruit.

Zorgen dat de operatie goed verloopt

Melissa en Martin vertellen over hun werk

"Ik sta ook op een OK in Afghanistan"

Erasmus MC werkt samen met Defensie. Militairen als Martin verdiepen bij ons hun kennis. In ruil daarvoor mogen enkele van onze operatieassistenten mee op uitzending.

Doorgroeien

Wil je groeien in je vak? Dan ben je bij Erasmus MC aan het juiste adres. Met regelmaat moet je jezelf verdiepen in een ingreep die je nooit eerder hebt gezien. In klinische lessen hoor je alles over de laatste technieken en nieuwste instrumenten. Ook zijn er cursussen en trainingen die je kunt volgen. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Kansen om je te specialiseren bijvoorbeeld.

“Ik ben regelmatig met een orgaan op pad”

Anne-Kari maakt deel uit van het zelfstandig uitname-team orgaantransplantaties. “Samen met mijn collega operatieassistent, chirurgen en anesthesioloog ga ik naar andere ziekenhuizen om een orgaan op te halen als dat daar beschikbaar komt. Erg leuk als aanvulling op mijn dagelijkse werk!”

“ Het is een kick als je al weet wat de chirurg wil, nog voordat hij erom vraagt. ”

Nog geen ervaring? Leer het vak bij ons!

Lijkt het vak van operatieassistent je wat, maar heb je geen diploma Operatieassistent? Wil je leren en werken tegelijkertijd? Dan kun je bij ons een studie van 3 jaar tot operatieassistent volgen. Je start dan met een beroepsvoorbereidende periode van 6 maanden, en als alles goed gaat, word je aangenomen voor het leer-werktraject. Wij betalen vanaf dag 1 je opleiding en studiematerialen én je krijgt een salaris. Klinkt aantrekkelijk, toch? Lees meer.

"Hier gebeurt het"

"De bijzondere en unieke ingrepen die je bij het Erasmus MC ziet vind je eigenlijk nergens anders."
Lees meer over Tessa's werk

Meld je aan voor de opleiding tot operatieassistent

‘Operatieassistent is een vak dat je niet alleen leert door met je neus in de boeken te zitten. Je leert het ook met je neus achter een mondkapje in één van onze operatiekamers.’ Benieuwd of zo’n leer-werktraject iets voor jou is? Lees hier meer.

Dagje meelopen?

“Ben je een gediplomeerd operatieassistent, maar vind je het lastig om op basis van een site te beslissen of het Erasmus MC iets voor jou is? Kom dan gewoon eens langs om te praten, misschien kun je wel een dagje meelopen.” Cees van der Sluis, recruiter, telefoonnummer (010) 703 2035.

Solliciteer nu op de functie van operatieassistent

Overtuigd? Dan horen we graag van je!

Naar de vacature